Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η «Εσπερίδα Ενημέρωσης και το Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας» που συνδιοργανώθηκαν από το Πράσινο Ταμείο, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ, από τις 4 έως και τις 7 Δεκεμβρίου 2023, στο Βόρειο Αιγαίο, στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Έργου LIFE-IP CEI-Greece – LIFE18 IPE/GR/000013 «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα».

Συγκεκριμένα, η εσπερίδα πραγματοποιήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου, στη Μυτιλήνη με συνολικά 40 συμμετέχοντες και σκοπό την παρουσίαση του Έργου LIFE-IP CEI-Greece,  την ανάδειξη επιτυχημένων πρακτικών κυκλικής οικονομίας που δύναται να εφαρμοστούν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου αλλά και την εν γένει καλύτερη κατανόηση των θεμάτων που άπτονται αυτής. Στο κλείσιμο της εσπερίδας υπογράφηκε σύμφωνο, με σκοπό τη συνεργασία τοπικών, περιφερειακών και εθνικών φορέων για την αξιοποίηση των αγροδιατροφικών αποβλήτων στη βάση των αρχών της κυκλικής οικονομίας στο Βόρειο Αιγαίο.

Από τις 5 Δεκεμβρίου έως και τις 7 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε το Περιφερειακό Εργαστήριο Οικοδόμησης Δυναμικού στη Σάμο, την Ικαρία, τη Χίο, τη Μυτιλήνη και τη Λήμνο με φυσική παρουσία και στα πέντε νησιά, ενώ υπήρξε διαδικτυακή σύνδεση των αιθουσών καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου. Το εργαστήριο είχε συνολικά 146 συμμετέχοντες και στόχο την κατάρτιση των ενδιαφερομένων μερών που καλούνται να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν λύσεις διαχείρισης αποβλήτων.

Δείτε εδώ το Απολογιστικό Δελτίο Τύπου.

Δείτε εδώ τις Παρουσιάσεις της Εσπερίδας.

Φωτογραφικό Υλικό

Περιφερειακή Εσπερίδα Ενημέρωσης Κυκλικής Οικονομίας στη Μυτιλήνη
Εσπερίδα Ενημέρωσης για την Κυκλική Οικονομία στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
Εργαστήρια Οικοδόμησης Δυναμικού για την Κυκλική Οικονομία στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
Επιτραπέζιο Παιχνίδι Κυκλικής Επιχειρηματικότητας στο Βόρειο Αιγαίο
Σύνδεση αιθουσών στα νησιά Βορείου Αιγαίου κατά τη διάρκεια των Εργαστηρίων

Διοργανωτές

Πράσινο Ταμείο
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Δήμος Κοζάνης

Χορηγοί Επικοινωνίας

Diafaneia Ant1
Samos Voice
Patrida
Chios In
Xiakos Laos
Alitheia
Samiaki Tv
Lesvos Post
Lesvos Pen
Samostimes
Water Waste
Skywalker
Stentoras
QUATTRORUOTE
AUTOTYPOS by QUATTRORUOTE
GREENAGENDA