Ανακοινώσεις/Νέα

Ανακοινώσεις/Νέα

Έρευνα για την κυκλική οικονομία προς τους ενδιαφερόμενους φορείς στο πλαίσιο του έργου LIFE-IP CEI-Greece

Στο πλαίσιο του έργου μας LIFE-IP CEI-Greece διεξάγεται έρευνα που στοχεύει στην καταγραφή των απόψεων των ενδιαφερόμενων φορέων για την επιτυχή μετάβαση της χώρας μας στην κυκλική οικονομία, καθώς και στη συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με ενδεχόμενες ανάγκες οικοδόμησης του δυναμικού τους σε θέματα κυκλικής οικονομίας.  Ειδικότερα, έχει συνταχθεί ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο το οποίο απευθύνεται σε όλους τους φορείς που συμμετέχουν άμεσα ή έμμεσα στην εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα (δημόσια διοίκηση, φορείς διαχείρισης αποβλήτων, παραγωγικοί, κοινωνικοί και οικονομικοί φορείς, επιστημονική, ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα), ενώ περιλαμβάνει και εξειδικευμένες ερωτήσεις ανάλογα με την κατηγορία του φορέα.
kkoligiorga
23 Νοεμβρίου, 2020
Ανακοινώσεις/Νέα

Παρουσίαση του έργου LIFE-IP CEI-Greece στην τελική ημερίδα του LIFE REWEEE

Στο πλαίσιο της τελικής ημερίδας παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου LIFE REWEEE "Ανάπτυξη και επίδειξη μοντέλων πρόληψης και επαναχρησιμοποίησης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ)" – LIFE14/ENV/GR/000858 η οποία θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020, 10:00-13:30, θα παρουσιαστεί το LIFE-IP CEI-Greece "Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα" από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συντονιστή του έργου.
kkoligiorga
17 Νοεμβρίου, 2020
Ανακοινώσεις/Νέα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβραβεύει τις πιο πράσινες επιχειρήσεις της Ευρώπης

Στις 3 Νοεμβρίου 2020, κατά τη διάρκεια του ετήσιου Συνεδρίου της για την Κυκλική Οικονομία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τους νικητές των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2019-2020 (EBAE). Τα EBAE αναγνωρίζουν και βραβεύουν επιχειρήσεις που συνδυάζουν με επιτυχία την κυκλική οικονομία, την ανάπτυξη καινοτομίας, την οικονομική βιωσιμότητα, την αειφόρο ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.
seitanidisd
16 Νοεμβρίου, 2020
Ανακοινώσεις/Νέα

Η ανακύκλωση γίνεται κομμάτι της καθημερινότητάς μας

Με το νομοσχέδιο για την ανακύκλωση που παρουσίασαν στις 4 Νοεμβρίου 2020 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ο αρμόδιος γενικός γραμματέας Μανώλης Γραφάκος αλλάζουν σχεδόν τα πάντα γύρω από τις διαδικασίες ανακύκλωσης στη χώρα.
seitanidisd
5 Νοεμβρίου, 2020
Ανακοινώσεις/Νέα

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τη Μείωση των Αποβλήτων

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τη Μείωση των Αποβλήτων (EWWR) είναι μια ετήσια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που ενθαρρύνει όλους τους Ευρωπαίους -και όχι μόνο- να προβούν σε ενέργειες ευαισθητοποίησης σχετικά με τη βιώσιμη διαχείριση των πόρων και των αποβλήτων κατά τη διάρκεια μίας εβδομάδας τον Νοέμβριο.
sylvester
21 Οκτωβρίου, 2020
Ανακοινώσεις/Νέα

Η μάχη για τη μείωση του πλαστικού στην Ευρώπη

Το πλαστικό είναι ίσως το σημαντικότερο και αναπόσπαστο πλέον υλικό της οικονομίας και της καθημερινής ζωής. Ωστόσο, οι συνέπειες της χρήσης του στο περιβάλλον και την υγεία είναι αρκετά σοβαρές. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πάνω από 50 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο το 50% των οποίων συλλέγεται, ενώ λιγότερο από το ένα τρίτο προχωράει σε ανακύκλωση. Η ετήσια ρύπανση των ωκεανών, ποταμών και λιμνών είναι πιθανό να φτάσει τα 53 εκατομμύρια τόνους πλαστικών έως το 2030.
sylvester
14 Οκτωβρίου, 2020
Ανακοινώσεις/Νέα

Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων

Η πρόσφατη έκθεση του Ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για τη διαχείριση των τροφίμων στην Ευρώπη, κατατάσσει τη χώρα μας στην 4η χειρότερη θέση πανευρωπαϊκά στη σπατάλη τροφίμων, καθώς υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο, πετάμε περίπου 196 κιλά τρόφιμα ανά άτομο!
sylvester
5 Οκτωβρίου, 2020
Ανακοινώσεις/Νέα

Ολοκλήρωση της Εναρκτήριας Εκδήλωσης του έργου LIFE-IP CEI-Greece

Η Εναρκτήρια Εκδήλωση του έργου LIFE-IP CEI-Greece «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα» - LIFE18 IPE/GR/000013 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020, παρουσία των ομάδων έργου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), συντονιστή του έργου και των 18 εταίρων του.
sylvester
31 Ιουλίου, 2020

Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα
LIFE-IP CEI-Greece - LIFE18 IPE/GR/000013

Χρηματοδότηση

Το έργο συγχρηματοδοτείται από:

Πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Πράσινο Ταμείο