Ανακοινώσεις/Νέα

Ανακοινώσεις/Νέα

Απολογισμός Υβριδικής Περιφερειακής Εκδήλωσης | Κοζάνη 22/6/2022

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε υβριδική περιφερειακή εκδήλωση ευαισθητοποίησης που διοργάνωσε η ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ σε συνεργασία με το ΥΠΕΝ, την Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 στην Κοζάνη, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου ευρωπαϊκού έργου LIFE-IP CEI-Greece «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα».
epolitopoulou
27 Ιουνίου, 2022
Ανακοινώσεις/Νέα

24/6, Eκδήλωση για τη λειτουργία Πράσινου Σημείου στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλ/νης.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης την Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 στο Δημαρχείο Βούλας, στο πλαίσιο διαβούλευσης που διεξάγει αυτή την περίοδο για τη δημιουργία του πρώτου Ολοκληρωμένου Πράσινου  Σημείου της χώρας. Η δημιουργία Ολοκληρωμένου Πράσινου Σημείου στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εντάσσεται στις δράσεις του ευρωπαϊκού έργου  LIFE-IP CEI-Greece, του οποίου ο δήμος είναι στρατηγικός εταίρος. Δείτε εδώ ολόκληρη την εκδήλωση. Απολογιστικό Δελτίο Τύπου.
epolitopoulou
21 Ιουνίου, 2022
Ανακοινώσεις/ΝέαΠαρουσιάσεις

Το LIFE-IP CEI-Greece στο 9ο Διεθνές Συνέδριο Βιώσιμης Διαχείρισης Αποβλήτων (Επικίνδυνα Οικιακά Απόβλητα στον Δήμο Αθηναίων).

Παρουσιάστηκαν στο 9ο International Conference on Sustainable Solid Waste Management (https://corfu2022.uest.gr/index.php/en/) που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα, 15 - 18 Ιουνίου 2022, τα αποτελέσματα της Δράσης Α.2.4 του έργου LIFE-IP CEI-Greece, για τον Δήμο Αθηναίων "Προπαρασκευαστικές μελέτες για την ολοκληρωμένη διαχείριση επικίνδυνων οικιακών αποβλήτων".
epolitopoulou
20 Ιουνίου, 2022
Ανακοινώσεις/Νέα

Info Day για το πρόγραμμα LIFE-IP CEI-Greece από την ΔΙΑΔΥΜΑ | Κοζάνη, 22 Ιουνίου 2022

Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου ευρωπαϊκού έργου LIFE-IP CEI-Greece «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα» που συντονίζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας σε συνεργασία με 19 στρατηγικούς εταίρους, ο εταίρος του έργου  ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ διοργανώνει περιφερειακή εκδήλωση ευαισθητοποίησης  με τίτλο «Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE-IP CEI-Greece - Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα,  στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας», την Τετάρτη 22 Ιουνίου, στις 17:00, στην Αίθουσα Κοβεντάρειο, στην Κοζάνη.
epolitopoulou
8 Ιουνίου, 2022
Ανακοινώσεις/Νέα

Ειδικό Πρόγραμμα για την Πρόληψη Αποβλήτων Τροφίμων – LIFE-IP CEI-Greece

Το πλάνο της Ελλάδας για την καταπολέμηση των αποβλήτων τροφίμων.

  Ο περιορισμός των αποβλήτων τροφίμων, και ειδικά εκείνου του κλάσματός τους που σπαταλήθηκε (π.χ. τρόφιμα που δεν καταναλώθηκαν ενώ ήταν ασφαλή για κατανάλωση), αποτελεί μια μεγάλη περιβαλλοντική, ηθική και οικονομική πρόκληση για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη: την Πολιτεία και τη δημόσια διοίκηση, τις επιχειρήσεις, τους καταναλωτές, την επιστημονική κοινότητα και την κοινωνία των πολιτών.
epolitopoulou
6 Ιουνίου, 2022
Ανακοινώσεις/ΝέαΠαρουσιάσεις

Παρουσίαση Έργου LIFE-IP CEI-Greece στην Εκδήλωση Εορτασμού 30 Χρόνων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE

Την Πέμπτη 26/05/2022 διοργανώθηκε από το Πράσινο Ταμείο Εκδήλωση Εορτασμού 30 Χρόνων του Ευρωπαϊκού Χρηματοδοτικού Προγράμματος LIFE για το Περιβάλλον και τη Δράση για το Κλίμα, στη Βίλα Καζούλη όπου πραγματοποιήθηκαν 23 ομιλίες, παρουσιάστηκαν 12 ολοκληρωμένα και παραδοσιακά έργα LIFE και παρευρέθηκαν 118 ενδιαφερόμενοι από Δήμους, Περιφέρειες, Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα, ΜΚΟ, εταιρείες.
kkoligiorga
1 Ιουνίου, 2022
Ανακοινώσεις/Νέα

Εκδήλωση Εορτασμού 30 χρόνων του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE, 26/5/2022

Το έργο LIFE-IP CEI-Greece "Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα" θα συμμετέχει, στην εκδήλωση εορτασμού 30 χρόνων του ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού προγράμματος LIFE, που διοργανώνει το Πράσινο Ταμείο, εταίρος του έργου LIFE-IP CEI-Greece.
epolitopoulou
11 Μαΐου, 2022
Ανακοινώσεις/Νέα

Freskon – Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών, 12-14/05/2022

Η 6η FRESKON, το Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών, το οποίο αποτελεί µια από τις σηµαντικότερες εκθέσεις φρούτων και λαχανικών στα Βαλκάνια και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, διοργανώνεται από τις 12 έως τις 14 Μαϊου 2022, στο ∆ιεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Συγκεντρώνει επιχειρήσεις κάθε µεγέθους από τον κλάδο των νωπών προϊόντων από την Ελλάδα και το εξωτερικό (ως εκθέτες και ως επισκέπτες), οι οποίες προβάλλουν, µεταξύ άλλων, και τις τελευταίες καινοτοµίες τους. Η FRESKON έχει ως στόχο την ανάδειξη των πιο ποιοτικών φρούτων και λαχανικών, την ανάπτυξη του εµπορίου και των εξαγωγών και τη διεύρυνση συνεργασιών µέσα από µια ποιοτική εκθεσιακή διοργάνωση µε στοχευµένο πρόγραµµα Β2Β συναντήσεων, διεθνών συνεδρίων και οµιλιών, παράλληλων εκδηλώσεων και παρουσιάσεων καινοτόµων προϊόντων.
kkoligiorga
9 Μαΐου, 2022
UncategorizedΑνακοινώσεις/Νέα

Πανελλαδική έρευνα για την Κυκλική Οικονομία στο πλαίσιο του LIFE-IP CEI-Greece

Για τη μετάβαση από το γραμμικό στο κυκλικό μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης και τα βήματα που πρέπει να υλοποιηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση, όπου η αξία των προϊόντων, των υλικών και των πόρων παραμένει στην οικονομία όσο το δυνατόν περισσότερο και η παραγωγή αποβλήτων περιορίζεται στο ελάχιστο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμμετοχή και η δέσμευση των ενδιαφερόμενων μερών της χώρας, που περιλαμβάνουν όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης, της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας και των οικονομικών, κοινωνικών και παραγωγικών παραγόντων. Στο πλαίσιο του έργου LIFE-IP CEI-Greece «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα», που συντονίζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης σε συνεργασία με 19 εταίρους και προϋπολογισμού 15,93 εκ. € που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και το Πράσινο Ταμείο, πραγματοποιήθηκε πανελλαδική έρευνα για την κυκλική οικονομία το διάστημα Νοέμβριος 2020 – Ιανουάριος 2021, μέσω κατάλληλα διαμορφωμένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου, η οποία απευθύνθηκε στο σύνολο των ενδιαφερόμενων μερών που δύνανται να συνεισφέρουν στην εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας της χώρας.
epolitopoulou
12 Απριλίου, 2022
Ανακοινώσεις/Νέα

Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις: Η εφαρμογή τους συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη

Οι καινοτόμες πράσινες υπηρεσίες, τα προϊόντα που είναι φιλικά προς το περιβάλλον και η χρήση ανακυκλωμένων υλών αποτελούν σημαντικά οχήματα για την υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης. Σε πολλές περιπτώσεις, όμως, τα αγαθά αυτά είναι δυσεύρετα αλλά και εξαιρετικά ακριβά στην αγορά, κάνοντάς τα λιγότερα προσιτά στο ευρύ κοινό. Μέσα από το έργο LIFE-IP CEI-Greece «Circular Greece», που φιλοδοξεί να εφαρμόσει την Κυκλική Οικονομία στην Ελλάδα και υποστηρίζει την εφαρμογή του σχετικού θεσμικού πλαισίου, υιοθετούμε ένα νέο σημαντικό εργαλείο που καλείται να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα. Οι Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις (ΠΔΣ) εισάγουν για πρώτη φορά την έννοια των περιβαλλοντικών κριτηρίων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων των δημοσίων φορέων. Ουσιαστικά, με την εφαρμογή των ΠΔΣ, τα αγαθά, οι υπηρεσίες και τα έργα με τις μικρότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις μπορούν να προτιμηθούν σε σύγκριση με άλλα τα οποία θα αποτελούσαν το αντικείμενο της σύμβασης υπό άλλες συνθήκες.
kkoligiorga
29 Μαρτίου, 2022

Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα
LIFE-IP CEI-Greece - LIFE18 IPE/GR/000013

Χρηματοδότηση

Το έργο συγχρηματοδοτείται από:

Πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Πράσινο Ταμείο