Ανακοινώσεις/Νέα

Ανακοινώσεις/Νέα

Εκδήλωση ενημέρωσης διοργανώνει η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε. στις 14/12 στο πλαίσιο του LIFE-IP CEI-Greece

Η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε. διοργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης στο πλαίσιο της συμμετοχής της, ως συνδικαιούχου, στο έργο LIFE-IP CEI-Greece, στις 14 Δεκεμβρίου και ώρα 17.00 στην αίθουσα "Μανόλης Αναγνωστάκης" στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης με θέμα "Οι προοπτικές εξέλιξης των δράσεων πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων για την ΚΑΘ Α.Ε. ως νέου εταίρου του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE-IP CEI-Greece | Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα."
epolitopoulou
7 Δεκεμβρίου, 2022
Ανακοινώσεις/Νέα

Διοργάνωση 5ου Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible “In Action” με την υποστήριξη του έργου LIFE-IP CEI-Greece – Circular Greece και του Πράσινου Ταμείου

Η skywalker.gr, πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας σε Ελλάδα και εξωτερικό, διοργανώνει το 5ο Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible “In Action” στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2022, 10:00-18:00, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, με την υποστήριξη του έργου LIFE-IP CEI-Greece – Circular Greece «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα» και του Πράσινου Ταμείου και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Περιφέρειας Αττικής. Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην ελληνική επιχειρηματικότητα και στην εναρμόνισή της με τις συναρπαστικές προκλήσεις του σήμερα.
kkoligiorga
1 Δεκεμβρίου, 2022
Ανακοινώσεις/Νέα

Κυκλική Οικονομία στις Κυκλάδες – Η περίπτωση της Πάρου και της Αντιπάρου, 25.11.2022

Οι Δήμοι Πάρου και Αντιπάρου, σε συνεργασία με το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων|ΔΑΦΝΗ, τον ΕΟΑΝ και το ΥΠΕΝ διοργανώνουν τοπικές εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο της δράσης Ε1.8 του LIFE-IP CEI-Greece με τίτλο"Τοπικές δράσεις ευαισθητοποίησης για τις δράσεις επίδειξης του έργου" και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων (19-27/11) που συντονίζει σε εθνικό επίπεδο ο ΕΟΑΝ, με φετινό θέμα τα Βιώσιμα Κλωστοϋφαντουργικά Προϊόντα.
epolitopoulou
21 Νοεμβρίου, 2022
Ανακοινώσεις/Νέα

Συναντήσεις με τοπικούς εκπροσώπους φορέων σε Πάρο – Αντίπαρο για τη διαχείριση αποβλήτων.

Στο πλαίσιο του έργου  LIFE-IP CEI-Greece "Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα", πραγματοποιήθηκαν στα τέλη Οκτωβρίου 2022 ενημερωτικές συναντήσεις εργασίας στους δήμους Πάρου και Αντιπάρου, υπό τον συντονισμό των  δήμων και του Δικτύου Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ,  με εκπροσώπους φορέων του κλάδου του τουρισμού σχετικά με τη διαχείριση αποβλήτων και τις δυνατότητες εφαρμογής της Κυκλικής Οικονομίας από τον κλάδο του τουρισμού.
epolitopoulou
31 Οκτωβρίου, 2022
Ανακοινώσεις/Νέα

Πρόσκληση για θέση Project Officer στο πλαίσιο του LIFE-IP CEI-Greece στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου, για τη θέση ΠΕ Διαχειριστής Έργου (Project Officer) στον Δήμο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το έργο LIFE-IP CEI-Greece "Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα". Υποβολή αιτήσεων έως τις 7 Νοεμβρίου 2022. ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΣΜΕ (diavgeia.gov.gr)
epolitopoulou
27 Οκτωβρίου, 2022
Ανακοινώσεις/Νέα

Συνάντηση δικτύωσης του LIFE-IP CEI-Greece με αποστολή δημόσιων λειτουργών από τη Ρουμανία.

Το έργο LIFE-IP CEI-Greece πραγματοποίησε συνάντηση δικτύωσης στο πλαίσιο της δράσης Ε2 "Διάχυση αποτελεσμάτων και δικτύωση με άλλα έργα και πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο" με αποστολή επισκεπτών στη χώρα μας από την Ρουμανία,  την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022, 10.30 πμ-12.00 μμ στο πολιτιστικό κέντρο Μολύβι (Ιερά Οδός 154, Αθήνα, 122 42). Κλιμάκιο 15 υψηλόβαθμων δημοσίων λειτουργών από την περιφέρεια Giurgiu της Ρουμανίας επισκέφθηκε την Αθήνα, στο πλαίσιο συμμετοχής της περιφέρειας στο έργο 'i.R.E.M. - Responsible Institutions, Managerial Efficiency' που χρηματοδοτείται από την ΕΕ και το πρόγραμμα Operational Capacity Administrative Program 2014-2020.
epolitopoulou
20 Οκτωβρίου, 2022
Ανακοινώσεις/Νέα

1o Φόρουμ για την Πρόληψη Αποβλήτων Τροφίμων, 20/10

Το έργο LIFE-IP CEI-Greece διοργανώνει στο πλαίσιο της δράσης C7.2 "Ανάπτυξη φόρουμ διαλόγου ενδιαφερόμενων μερών για την πρόληψη παραγωγής αποβλήτων τροφίμων" το 1ο Φόρουμ για την πρόληψη παραγωγής αποβλήτων τροφίμων - Μέτρηση, πρόληψη και διαχείριση των αποβλήτων τροφίμων στον τομέα της εστίασης, το οποίο θα διεξαχθεί παράλληλα με το συνέδριο Retaste 2022 - Rethink Food Waste (www.retaste.gr, 20-21 Οκτωβρίου)  και θα πραγματοποιηθεί στις 20 Οκτωβρίου, 13.30-17.00 στο Ελληνικό Μεσογειακό Παν/μιο στο Ηράκλειο Κρήτης με τη δυνατότητα δια ζώσης ή εξ' αποστάσεως παρακολούθησης, για τους φορείς του κλάδου εστίασης και φιλοξενίας. Δείτε εδώ το πρόγραμμα του φόρουμ.
epolitopoulou
14 Οκτωβρίου, 2022
Ανακοινώσεις/Νέα

Κάλεσμα του ΕΟΑΝ για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, 19-27 Νοε 2022

Ο συνδικαιούχος του έργου LIFE-IP CEI-Greece "Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα" ΕΟΑΝ είναι ο συντονιστής των  δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων EWWR  (19-27 Νοεμβρίου 2022) με φετινό θέμα τα «Βιώσιμα Κλωστοϋφαντουργικά Προϊόντα». Δείτε εδώ την πρόσκληση για συμμετοχή και καταχώρηση δράσεων που απευθύνεται σε δημόσιους φορείς, δήμους και ΦΟΣΔΑ, εκπαιδευτικά ιδρύματα, πολίτες, ΜΚΟ κ.λπ.
epolitopoulou
5 Οκτωβρίου, 2022
Ανακοινώσεις/Νέα

Διεθνής ημέρα ευαισθητοποίησης για την απώλεια και τη σπατάλη τροφίμων

Το έργο LIFE-IP CEI-Greece "Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα" υποστηρίζει την Διεθνή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Απώλεια και την Σπατάλη Τροφίμων που έχει ορίσει η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 29 Σεπτεμβρίου. Δείτε εδώ αναλυτικό δελτίο τύπου για τις δράσεις του έργου LIFE-IP CEI-Greece με απώτερο σκοπό τη συμβολή του έργου στην επίτευξη των ποιοτικών και ποσοτικών στόχων που έχει θέσει η χώρα μας για τη μείωση των αποβλήτων τροφίμων, οι οποίες λαμβάνουν χώρα υπό την επιστημονική επιμέλεια του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
epolitopoulou
29 Σεπτεμβρίου, 2022
Ανακοινώσεις/Νέα

Ολοκληρώθηκε η 4η Αξιολόγηση του έργου LIFE-IP CEI-Greece

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η 4η εξωτερική αξιολόγηση του έργου LIFE-IP CEI-Greece «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα» που συντονίζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Η αξιολόγηση έλαβε χώρα στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2022, παρουσία των μελών της ομάδας εξωτερικής παρακολούθησης του έργου,  κκ. Aurelio Politano (Project Adviser, European Agency for Climate, Infrastructure & the Environment – CINEA ), Σοφίας Παπαγεωργίου και Ηλία Ντέμιαν  (Technical Monitors, NEEMO EEIG) και των 20 δικαιούχων του έργου.
epolitopoulou
27 Σεπτεμβρίου, 2022

Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα
LIFE-IP CEI-Greece - LIFE18 IPE/GR/000013

Χρηματοδότηση

Το έργο συγχρηματοδοτείται από:

Πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Πράσινο Ταμείο