Ανακοινώσεις/Νέα

Ανακοινώσεις/Νέα

Εκδήλωση 11/10: Κυκλική Οικονομία στις Κυκλάδες – Η περίπτωση της Τήνου

Ο Δήμος Τήνου διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Κυκλική Οικονομία στις Κυκλάδες – Η περίπτωση της Τήνου», τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021, 18:00 έως 20:00, στη Στέγη Πολιτισμού και Παιδείας Δήμου Τήνου (Μοσχούλειος Σχολή). Ο Δήμος Τήνου, συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό έργο LIFE-IP CEI-Greece «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα» που συντονίζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και υλοποιείται σε συνεργασία με 18 στρατηγικούς εταίρους.
epolitopoulou
6 Οκτωβρίου, 2021
Ανακοινώσεις/Νέα

Εκδήλωση στον Δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης – Οδεύοντας προς μια κοινωνία μηδενικών αποβλήτων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δια ζώσης εκδήλωση «Δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης – Οδεύοντας προς μια κοινωνία μηδενικών αποβλήτων» που διοργάνωσε ο Δήμος ΒΒΒ στις 22 Σεπτεμβρίου 2021, εταίρος του έργου LIFE-IP CEI-Greece «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα» που συντονίζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το έργο και συγκεκριμένα στο πλαίσιο της δράσης Ε1.8 «Τοπικές δράσεις ευαισθητοποίησης για τις δράσεις επίδειξης». Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η επέκταση και η καθολική εφαρμογή στο σύνολο του Δήμου, της Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) των απορριμμάτων σε χωριστά ρεύματα ανακύκλωσης και του συστήματος Πληρώνω όσο Πετάω (ΠΟΠ) όπως ήδη εφαρμόζεται στις περιοχές Πηγαδάκια της Βούλας και Δίλοφο της Βάρης.
epolitopoulou
24 Σεπτεμβρίου, 2021
Ανακοινώσεις/Νέα

Αποτελέσματα πανελλαδικής έρευνας για την Κυκλική Οικονομία στο πλαίσιο του έργου LIFE-IP CEI-Greece

Για τη μετάβαση της χώρας από το γραμμικό στο κυκλικό μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης και τα βήματα που πρέπει να υλοποιηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση, όπου η αξία των προϊόντων, των υλικών και των πόρων παραμένει στην οικονομία όσο το δυνατόν περισσότερο και η παραγωγή αποβλήτων περιορίζεται στο ελάχιστο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμμετοχή και η δέσμευση των ενδιαφερόμενων μερών της χώρας, που περιλαμβάνουν όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης, της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας και των οικονομικών, κοινωνικών και παραγωγικών παραγόντων.
epolitopoulou
17 Σεπτεμβρίου, 2021
Ανακοινώσεις/Νέα

Κοινότητες Κυκλικής Οικονομίας – Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων

Με κοινό θέμα “Κοινότητες Κυκλικής Οικονομίας” οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιες αρχές, ενώσεις, επιχειρήσεις, συλλογικά συστήματα ανακύκλωσης, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ευαισθητοποιημένοι πολίτες καλούνται να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR), τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καμπάνια του είδους. Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ),  εταίρος του έργου LIFE-IP CEI-Greece,  είναι ο εθνικός συντονιστής των δράσεων πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων που υλοποιούνται μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας European Week for Waste Reduction (EWWR). Κάλεσμα του ΕΟΑΝ για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (δείτε εδώ). Όροι συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (δείτε εδώ).
epolitopoulou
13 Σεπτεμβρίου, 2021
Ανακοινώσεις/Νέα

22/9 – Εκδήλωση στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλ/νης, Οδεύοντας προς μια κοινωνία μηδενικών αποβλήτων

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης – Οδεύοντας προς μία κοινωνία μηδενικών αποβλήτων, διοργανώνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στις 19:30 στο Δημοτικό Θέατρο «Σοφία Βέμπο» (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 14, Βούλα). Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει το κοινό για το έργο LIFE-IP CEI Greece "Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα", για τις δράσεις του Δήμου και τις αλλαγές που φέρνει στην αποκομιδή και τη διαχείριση των αποβλήτων στην πόλη μας το σύστημα Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) και Πληρώνω όσο Πετάω (ΠΟΠ). Ταυτόχρονα, στην εκδήλωση αυτή θα παραβρεθούν καλεσμένοι από το εξωτερικό, με εμπειρία στην επιτυχημένη εφαρμογή του συστήματος ΠΟΠ για να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους και να συζητήσουν τις θετικές αλλαγές που επήλθαν από την εφαρμογή του ΠΟΠ στην πόλη τους.
epolitopoulou
10 Σεπτεμβρίου, 2021
Ανακοινώσεις/Νέα

Δημοσίευση του Ν. 4819/2021 – Ολοκληρωμένο Πλαίσιο για τη Διαχείριση Αποβλήτων

Δημοσιεύθηκε ο νέος Νόμος 4819/2021 - ΦΕΚ 129/Α/23-7-2021

Ολοκληρωμένο πλαίσιο για τη διαχείριση των αποβλήτων - Ενσωμάτωση των Οδηγιών 2018/ 851 και 2018/852 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 30ής Μαΐου 2018 για την τροποποίηση της Οδηγίας 2008/98/ΕΚ περί αποβλήτων και της Οδηγίας 94/62/ΕΚ

epolitopoulou
23 Ιουλίου, 2021
Ανακοινώσεις/Νέα

Παρουσίαση του νέου σχεδίου νόμου για τη Διαχείριση Αποβλήτων

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου στις 12 Ιουλίου 2021, μαζί με τον ΓΓ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο και τον ΓΓ Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιου Μπακογιάννη τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία για τη Διαχείριση Αποβλήτων,  η οποία έχει ως βασικούς πυλώνες την πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων, την αύξηση της ανακύκλωσης και τη μείωση της υγειονομικής ταφής.  
epolitopoulou
15 Ιουλίου, 2021
Ανακοινώσεις/Νέα

Ιούλιος χωρίς πλαστικό – Plastic Free July

Ο «Ιούλιος χωρίς πλαστικό» είναι μία διεθνής δράση που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα ως προς την μείωση κατανάλωσης πλαστικών ειδών κατά τη διάρκεια όλου του μήνα, ενθαρρύνοντας την υιοθέτηση μικρών αλλά ουσιαστικών αλλαγών στην καθημερινότητα όλων των πολιτών.
epolitopoulou
7 Ιουλίου, 2021
Ανακοινώσεις/Νέα

Ηλεκτρονική Διαβούλευση για το επικαιροποιημένο σχέδιο νόμου “Ολοκληρωμένο πλαίσιο για τη διαχείριση αποβλήτων”

Από την Πέμπτη 3 Ιουνίου και έως την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 και ώρα 16.00 τίθεται, σε συμπληρωματική δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα, το επικαιροποιημένο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο: «Ολοκληρωμένο πλαίσιο για τη διαχείριση των αποβλήτων – Ενσωμάτωση των Οδηγιών 2018/851 και 2018/852 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου της 30ης Μαΐου 2018 για την τροποποίηση της Οδηγίας 2008/98/ΕΚ περί αποβλήτων και της Οδηγίας 94/62/ΕΚ περί συσκευασιών και απορριμμάτων συσκευασιών, οργάνωση του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης και άλλες συναφείς διατάξεις ».
epolitopoulou
5 Ιουνίου, 2021
Ανακοινώσεις/Νέα

Διεξαγωγή Έρευνας για τα Επικίνδυνα Οικιακά Απόβλητα στο πλαίσιο του έργου LIFE-IP CEI-Greece

Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου ευρωπαϊκού έργου LIFE-IP CEI-Greece – LIFE18 IPE/GR/000013 για την εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα που συντονίζει η Διεύθυνση Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας,  οι συνδικαιούχοι στο έργο TERRA NOVA και  Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τον συντονιστή (ΥΠΕΝ) ετοίμασαν ερωτηματολόγιο για τη διεξαγωγή έρευνας γνώμης σχετικά με τα Επικίνδυνα Οικιακά Απόβλητα (Δράση Α2.4 «Προπαρασκευαστικές μελέτες για την ολοκληρωμένη διαχείριση των επικίνδυνων οικιακών αποβλήτων»).
kkoligiorga
3 Ιουνίου, 2021

Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα
LIFE-IP CEI-Greece - LIFE18 IPE/GR/000013

Χρηματοδότηση

Το έργο συγχρηματοδοτείται από:

Πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Πράσινο Ταμείο