Παρουσιάσεις

Παρουσιάσεις

Οι παρουσιάσεις της Εσπερίδας Ενημέρωσης για την Κυκλική Οικονομία του Πράσινου Ταμείου, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου & του Δικτύου Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ στο πλαίσιο του Έργου LIFE-IP CEI-Greece

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε η «Εσπερίδα Ενημέρωσης για την Κυκλική Οικονομία» που συνδιοργανώθηκε από το Πράσινο Ταμείο, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ, στις 4 Δεκεμβρίου 2023, στη Μυτιλήνη (Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου, Κουντουριώτη 1), στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Έργου LIFE-IP CEI-Greece – LIFE18 IPE/GR/000013 «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα».
kkoligiorga
24 Φεβρουαρίου, 2024
Ανακοινώσεις/ΝέαΠαρουσιάσεις

Οι παρουσιάσεις του 2ου Συνεδρίου του έργου LIFE-IP CEI-Greece

Το ευρωπαϊκό έργο LIFE-IP CEI-Greece διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το 2ο συνέδριο του στη Θεσσαλονίκη (Πρόγραμμα Συνεδρίου),  με θέμα την Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα,  δίνοντας την ευκαιρία στα ενδιαφερόμενα μέρη που σχετίζονται με τη μετάβαση της χώρας μας στην κυκλική οικονομία, να ενημερωθούν για την πρόοδο των εργασιών του έργου και τις χρήσιμες μεθοδολογίες που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο των πιλοτικών δράσεων του LIFE-IP CEI-Greece, οι οποίες συνδέονται στενά με τις απαιτήσεις του νέου ρυθμιστικού πλαισίου της χώρας, για την ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων.
epolitopoulou
28 Νοεμβρίου, 2023
UncategorizedΠαρουσιάσεις

Απολογισμός 2ου Διεθνούς Θεματικού Εργαστηρίου | Agrofood Waste & Bioeconomy

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου LIFE-IP CEI-Greece «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα», το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με το συντονισμό της  Καθηγήτριας κ. Κάτιας Λαζαρίδη, διοργάνωσαν με επιτυχία,  διεθνές θεματικό εργαστήριο στο πλαίσιο της δράσης Ε2.2 «Ευρωπαϊκά και Διεθνή Θεματικά Εργαστήρια», η οποία αφορά στη διοργάνωση εργαστηρίων για τις πτυχές εφαρμογής της εθνικής στρατηγικής για την κυκλική οικονομία στην Ελλάδα, με θέμα "Απόβλητα Γεωργικής Παραγωγής & Βιοοικονομία".
epolitopoulou
12 Οκτωβρίου, 2023
UncategorizedΠαρουσιάσεις

Απολογισμός και παρουσιάσεις του 2ου Φόρουμ για την πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων τροφίμων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2023 στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο το 2ο Φόρουμ Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων Τροφίμων του έργου LIFE-IP CEI-Greece "Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα". Δείτε εδώ το απολογιστικό δελτίο τύπου με φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση. Δείτε ακολούθως τις παρουσιάσεις ομιλητών της εκδήλωσης (με τη σειρά παρουσίασης στο πρόγραμμα).
epolitopoulou
6 Οκτωβρίου, 2023
Παρουσιάσεις

Οι παρουσιάσεις της Εσπερίδας Ενημέρωσης για την Κυκλική Οικονομία του Πράσινου Ταμείου & της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στο πλαίσιο του Έργου LIFE-IP CEI-Greece στην Αλεξανδρούπολη

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Εσπερίδα Ενημέρωσης για την Κυκλική Οικονομία» που συνδιοργανώθηκε από το Πράσινο Ταμείο και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΑΜΘ) στις 13 Ιουνίου 2023, στο εμβληματικό κτίριο του Νομαρχείου Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Έργου LIFE-IP CEI-Greece – LIFE18 IPE/GR/000013 «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα». 
kkoligiorga
29 Ιουνίου, 2023
Παρουσιάσεις

Οι παρουσιάσεις του διεθνούς θεματικού εργαστηρίου “Zero Waste Islands”

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο διεθνές θεματικό εργαστήριο του LIFE-IP CEI-Greece που διοργανώθηκε διαδικτυακά στις 4.4.2023 από το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων – ΔΑΦΝΗ, σε συνεργασία με το ΥΠΕΝ με θέμα “Νησιά Μηδενικών Αποβλήτων - Μεταμορφώνοντας τα νησιά σε τόπους μηδενικών αποβλήτων για μία βιώσιμη ανάπτυξη”.
epolitopoulou
8 Μαΐου, 2023
Ανακοινώσεις/ΝέαΠαρουσιάσεις

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το 2o Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας ‘Don’t Drop’ 2023 του skywalker

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε το 2ο Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας 2023 Don’t Drop που διοργάνωσε το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και με την υποστήριξη του Πράσινου Ταμείου και του Έργου LIFE-IP CEI-Greece – Circular Greece «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα», 27 και 28 Απριλίου 2023, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.
kkoligiorga
5 Μαΐου, 2023
Ανακοινώσεις/ΝέαΠαρουσιάσεις

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία εκδήλωση για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα LIFE στη διεθνή έκθεση Verde.tec 2023

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για το ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα LIFE στο πλαίσιο της 5ης διεθνούς έκθεσης Verde.tec "Τεχνολογίες Περιβάλλοντος" που διοργάνωσε ο  Ευρωπαϊκός Εκτελεστικός Οργανισμός για το Κλίμα, τις Υποδομές και το Περιβάλλον ( CINEA ) το Σάββατο 18 Μαρτίου, 2023, 11.30-13.45  | Session: LIFE Programme, the EU’s funding instrument for environment and climate action, με τη συμμετοχή του LIFE-IP CEI-Greece.
epolitopoulou
20 Μαρτίου, 2023
Παρουσιάσεις

Οι παρουσιάσεις ενημερωτικής εκδήλωσης της Κεντρικής Αγοράς Θεσ/κης, 14 Δεκ. 2022

Η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε. διοργάνωσε εκδήλωση ενημέρωσης στο πλαίσιο της συμμετοχής της, ως συνδικαιούχου, στο έργο LIFE-IP CEI-Greece, στις 14 Δεκεμβρίου 2022, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης με θέμα "Οι προοπτικές εξέλιξης των δράσεων πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων για την ΚΑΘ Α.Ε. ως νέου εταίρου του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE-IP CEI-Greece | Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα." Δείτε τις παρουσιάσεις της εκδήλωσης.
epolitopoulou
15 Ιανουαρίου, 2023

Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα
LIFE-IP CEI-Greece - LIFE18 IPE/GR/000013

Χρηματοδότηση

Το έργο συγχρηματοδοτείται από:

Πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Πράσινο Ταμείο