Οι Δήμοι Πάρου και Αντιπάρου, σε συνεργασία με το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων|ΔΑΦΝΗ, τον ΕΟΑΝ και το ΥΠΕΝ διοργανώνουν τοπικές εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο της δράσης Ε1.8 του LIFE-IP CEI-Greece με τίτλο“Τοπικές δράσεις ευαισθητοποίησης για τις δράσεις επίδειξης του έργου” και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων (19-27/11) που συντονίζει σε εθνικό επίπεδο ο ΕΟΑΝ, με φετινό θέμα τα Βιώσιμα Κλωστοϋφαντουργικά Προϊόντα.

Στις 25 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 19.00 θα διεξαχθεί στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πάρου η κεντρική ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Κυκλική Οικονομία στις Κυκλάδες – Η περίπτωση της Πάρου και Αντιπάρου” η οποία θα έχει υβριδικό χαρακτήρα.

Η εκδήλωση απευθύνεται στην τοπική κοινότητα (φορείς, πολίτες) με στόχο την ενημέρωση για τα έργα διαχείρισης αποβλήτων στα νησιά της Πάρου και της Αντιπάρου, τις νέες ευκαιρίες ανάπτυξης που αναδύονται μέσα από την κυκλική οικονομία καθώς και το σχέδιο εφαρμογής της νομοθετικής δέσμης μέτρων για την κυκλική οικονομία στα δύο νησιά που εκπονείται στο πλαίσιο του έργου LIFE-IP CEI-Greece “Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα”.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Γενικός Γραμματέας  Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κος Μανώλης Γραφάκος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης κος Νίκος Χιωτάκης.

Παράλληλα το κοινό θα ενημερωθεί για τον ετήσιο θεσμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων (19-27 Νοεμβρίου 2022). Στο πλαίσιο της φετινής Ε.Ε.Μ.Α. με θέμα τα Βιώσιμα Κλωστοϋφαντουργικά Προϊόντα, έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις σε 6 Δημοτικά σχολεία των δύο νησιών, οι οποίες περιλαμβάνουν ενημέρωση και εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης (κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών με  υφάσματα που έχουν παραχωρηθεί από την σχεδιάστρια μόδας κα Όλγα Καραβερβέρη).

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Δείτε εδώ την αφίσα της εκδήλωσης.

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου της εκδήλωσης.

Για την εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση της εκδήλωσης απαιτείται εγγραφή προκειμένου να λάβετε τον σύνδεσμο παρακολούθησης, εδώ: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScRlRUYuz5uZzU_0zqwkN6TqIM_rECs_20z1B8VAzkePVz8Wg/viewform?usp=sf_link