Το ευρωπαϊκό έργο LIFE-IP CEI-Greece διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το 2ο συνέδριο του στη Θεσσαλονίκη (Πρόγραμμα Συνεδρίου),  με θέμα την Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα,  δίνοντας την ευκαιρία στα ενδιαφερόμενα μέρη που σχετίζονται με τη μετάβαση της χώρας μας στην κυκλική οικονομία, να ενημερωθούν για την πρόοδο των εργασιών του έργου και τις χρήσιμες μεθοδολογίες που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο των πιλοτικών δράσεων του LIFE-IP CEI-Greece, οι οποίες συνδέονται στενά με τις απαιτήσεις του νέου ρυθμιστικού πλαισίου της χώρας, για την ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων.

Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι από την πολιτική ηγεσία και θεσμικούς φορείς όπως δημοτικές αρχές, φορείς διαχείρισης αποβλήτων, επιμελητήρια, στελέχη επιχειρήσεων και νεοφυών επιχειρήσεων, ακαδημαϊκοί, ερευνητές, φοιτητές κ.λπ.

Χαιρετισμούς στο συνέδριο απηύθυναν οι κκ. Κώστας Ιακώβου (Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, Δήμος Θεσσαλονίκης), Μανώλης Γραφάκος (Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας), Γιάννης Ανδρουλάκης (Πρόεδρος Δ.Σ., Πράσινο Ταμείο), Αλεξάνδρα Σοφία Τόγια (Διευθύνουσα Σύμβουλος, Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης), Μιχάλης Γεράνης (Πρόεδρος, ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας), Γεώργιος Τσακούμης, (Πρόεδρος, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας), Γιάννης Δαρδαμανέλης (Δήμαρχος, Δήμος Καλαμαριάς) και Λάζαρος Κυρίζογλου (Πρόεδρος, Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος).

Επιπρόσθετα της παρουσίασης των δράσεων του LIFE-IP CEI-Greece από συνδικαιούχους του έργου,  στο συνέδριο παρουσιάστηκαν και άλλα ενδιαφέροντα παραδείγματα δράσεων και καλών πρακτικών που σχετίζονται με την εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας, όπως το ολοκληρωμένο έργο LIFE της Κύπρου για μηδενικά απόβλητα (LIFE-IP CYzero Waste, https://www.cyzerowaste.com/), οι δράσεις της ΜΚΟ για μείωση της σπατάλης τροφίμων ΜΠΟΡΟΥΜΕ, το παράδειγμα της νήσου Τήλου, ως νησί μηδενικών αποβλήτων κ.λπ.

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα και οι παρουσιάσεις των ομιλητών του συνεδρίου.

2ο Συνέδριο LIFE-IP CEI-Greece, Ομάδα Εργασίας

 

Άποψη της αίθουσας. Στο βήμα, ο πρόεδρος Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου κος Ανδρουλάκης.

 

Από αριστερά ο πρόεδρος Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου κος Ανδρουλάκης, ο δήμαρχος Καλαμαριάς κος Δαρδαμανέλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θεσσαλονίκης κος Ιακώβου και ο πρόεδρος ΦοΔΣΑ Κεντρ. Μακεδονίας κος Γεράνης. Δεξιά: άποψη του κοινού στην αίθουσα.

Αριστερά ο ΓΓ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, ΥΠΕΝ κος Γραφάκος. Δεξιά η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΑΝ κα Τόγια.

Από αριστερά η κα Πολιτοπούλου (Διοικητικό στέλεχος) και η κα Μάνη (Συντονίστρια έργου LIFE-IP CEI-Greece και Προϊσταμένη του Τμήματος Διαχειρ. Αποβλήτων, ΥΠΕΝ). Δεξιά στο βήμα ο κος Κυρίζογλου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελ. – Μενεμένης.

Παρουσιάσεις

Χορηγοί Επικοινωνίας του Συνεδρίου: