2ο Φόρουμ για την Πρόληψη Αποβλήτων Τροφίμων| Εστίαση & Φιλοξενία

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023, 10.00-15.00 στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Στο πλαίσιο των δράσεων του έργου «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα» (LIFE-IP CEI-Greece, LIFE 18 IPE/GR/000013), που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Πράσινο Ταμείο, διοργανώνονται Φόρουμ για την πρόληψη αποβλήτων τροφίμων, με τακτικές συναντήσεις εργασίας και τελικό στόχο την ανάπτυξη εθελοντικών συμφωνιών και άλλων εργαλείων πολιτικής.

Μετά την επιτυχία του 1ου Φόρουμ, που διοργανώθηκε πέρυσι στο Ηράκλειο Κρήτης, στο οποίο υπογραμμίστηκε η διαπίστωση της ανάγκης μείωσης της σπατάλης τροφίμων από τις επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας, αλλά και η ετοιμότητα και το ενδιαφέρον τους για σχετικές δράσεις, κρίθηκε αναγκαίο, το 2ο Φόρουμ να απευθύνει ευρύ κάλεσμα στον τομέα αυτό.

Οι σχετικές υποχρεώσεις που εισάγει ο Νόμος 4819/2021, οι Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις, οι δυνατότητες διαχείρισης μέσα από καλές πρακτικές, η αξιοποίηση της εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και της έρευνας και της τεχνολογίας, οι οικονομικές προοπτικές, οι δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, οι συνέργειες με τα άλλα στάδια της αλυσίδας τροφίμων, κ.α. είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα που θα διερευνηθούν στις εργασίες του 2ου Φόρουμ.

Στο 2ο Φόρουμ θα παρευρεθούν εκπρόσωποι από τα αρμόδια Υπουργεία και άλλους δημόσιους φορείς, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Εστίασης.

Η συμμετοχή στο 2ο Φόρουμ δεν έχει κόστος.

Το 2ο Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 70, Καλλιθέα, Τ.Κ. 17676, Νέο Κτίριο, Αίθουσα Τελετών).

Δήλωση Συμμετοχής -> https://forms.office.com/r/V1gbNVmRbT

Επικοινωνία -> [email protected]

Δείτε εδώ την Πρόσκληση.

Δείτε εδώ το Πρόγραμμα.

Σύνδεσμος για τη ζωντανή εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση του 2ου Φόρουμ ως ακολούθως:

Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/96244831243

Meeting ID: 962 4483 1243