Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης (εταίρος του έργου LIFE-IP CEI-Greece) από 7 έως 10 Ιουνίου,  στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Forward Green Expo, στη Θεσσαλονίκη.

Στα εγκαίνια του φεστιβάλ, που έγιναν από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κο Κωνσταντίνο Ζέρβα στις 8/6, ο Δρ. Φίλιππος Κυρκίτσος, Πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης (ΟΕΑ), που είναι εταίρος του έργου,  απηύθυνε χαιρετισμό εκπροσωπώντας το LIFE-IP CEI-Greece.

Η ΟΕΑ διοργάνωσε επίσης στο πλαίσιο του φεστιβάλ στις 7, 8 και 9 Ιουνίου, δημιουργικό βιωματικό εργαστήριο κυκλικής οικονομίας με άξονα την επαναχρησιμοποίηση και θέμα τη “Κατασκευή πορτοφολιού και πάνινης τσάντας από παλιά υλικά” και συμμετείχε στο περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης στην έκθεση.


Στις 9/6 ο πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης Δρ. Φίλιππος Κυρκίτσος,  συμμετείχε στο 1o Forum Κυκλικής Οικονομίας  με θέμα “Το παρόν και το μέλλον της ΚΟ” στη Helexpo στη θεματική: “Τα Στερεά Απόβλητα ως Πόρος: ο Δρόμος των Μηδενικών Απορριμμάτων”.

Στην έκθεση Forward Green Expo που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη από 8 έως 10 Ιουνίου, συμμετείχε με περίπτερο και η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, εταίρος του έργου LIFE-IP CEI-Greece.