Το έργο LIFE-IP CEI-Greece «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα» συμμετέχει στο 2ο φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας Thess Clean – Thess Green του Δήμου Θεσσαλονίκης, 7-10/6/2023. Συγκεκριμένα  ο συνδικαιούχος του έργου ‘Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης’ (ΟΕΑ), θα διεξάγει  βιωματικό εργαστήριο κυκλικής οικονομίας με θέμα “Κατασκευή πορτοφολιού και πάνινης τσάντας από παλιά υλικά” το οποίο θα απευθύνεται σε μαθητές της πόλης στις 7,8 και 9 Ιουνίου και ώρες 9.00 π.μ. – 12.30 μ.μ.

Επιπλέον, η ΟΕΑ θα έχει παρουσία και στο περίπτερο (16) του Δήμου Θεσσαλονίκης στην έκθεση (7-8-9 Ιουνίου ώρες 18.00-20.00 μ.μ.).

Το έργο LIFE-IP CEI-Greece «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα»  θα πραγματοποιήσει χαιρετισμό την Πέμπτη 8 Ιουνίου στις 18:00  αμέσως μετά από τα εγκαίνια του Φεστιβάλ που θα γίνουν από τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, με εκπρόσωπο τον πρόεδρο της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, Δρ. Φίλιππο Κυρκίτσο.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει ποικίλης μορφής παράλληλες εκδηλώσεις, κατάλληλες για όλες τις ηλικίες: ημερίδες ανοιχτές στο κοινό, παρουσίαση συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων, θεματικά και δημιουργικά εργαστήρια, εκθέσεις, διαγωνισμούς, Λούνα Παρκ ανακύκλωσης, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες κ.α.

Τέλος, την Παρασκευή στις 9 Ιουνίου από τις 10 π.μ. έως τις 11 π.μ. ο πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης Δρ. Φ. Κυρκίτσος,  θα συμμετέχει στο 1o Forum Κυκλικής Οικονομίας “Το παρόν και το μέλλον της ΚΟ” στη Helexpo με θέμα > Τα Στερεά Απόβλητα ως Πόρος: ο Δρόμος των Μηδενικών Απορριμμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες για το Forum είναι διαθέσιμες εδώ -> https://fg-forum.gr/el/panel/ta-sterea-apoblita-os-poros-o-dromos-ton-midenikon-aporrimmaton