Για δεύτερη χρονιά το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα διοργανώνει το Don’t Drop | Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας 2023 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και με την υποστήριξη του Πράσινου Ταμείου και του Έργου LIFE-IP CEI-Greece – Circular Greece «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα».

Για δύο ημέρες, την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, από τις 10:00 έως 19:00, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42, Αθήνα) θα φιλοξενήσει οργανισμούς και πρωτοπόρα projects που υιοθετούν και εφαρμόζουν αποτελεσματικά τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

Ειδικότερα, στις 27/04, 11:00-11:45, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση για τη Γενική Επισκόπηση του Έργου LIFE-IP CEI-Greece και τα Αποτελέσματα Δράσεων από την κα Μαρία Πλατή, Project Manager του έργου στο ΥΠΕΝ, ενώ στις 28/04, 11:00-11:45, θα γίνει παρουσίαση για τα Κυκλικά Επιχειρηματικά Μοντέλα από την κα Ζωή Γαϊτανάρου, Εμπειρογνώμονα Διαχείρισης Αποβλήτων και τον κ. Δημήτρη Χωματίδη, Εμπειρογνώμονα Κυκλικής Οικονομίας & Πληροφοριακών Συστημάτων  του έργου LIFE-IP CEI-Greece στο Πράσινο Ταμείο.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του διήμερου φεστιβάλ, 10:00-19:00, το έργο Circular Greece και το Πράσινο Ταμείο θα βρίσκονται σε περίπτερο με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τις δράσεις τους. Επιπλέον, η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης θα συμμετέχει με δικό της περίπτερο για την παροχή πληροφοριών ως προς τις δράσεις του φορέα.

Στόχος του φεστιβάλ είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση κάθε πολίτη σχετικά με την αναγκαιότητα ενσωμάτωσης των αρχών της κυκλικής οικονομίας σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας, όπως αυτές αποτυπώνονται: επαναχρησιμοποίηση (reuse), ανακύκλωση (recycle), επανασχεδιασμός (redesign), ανακατασκευή (remanufacture), ελαχιστοποίηση (reduce) και ανάκτηση (recover).

Το φεστιβάλ απευθύνεται σε μαθητές σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και όλο το ενδιαφερόμενο κοινό, ενώ το πρόγραμμά του περιλαμβάνει πολλές πρωτότυπες δράσεις.

Περισσότερα: https://dontdrop.gr/
Πρόγραμμα: https://dontdrop.gr/the-speech-area/dontdrop-festival-speech-area-program
Δείτε εδώ το δελτίο τύπου.