Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Εσπερίδα Ενημέρωσης για την Κυκλική Οικονομία» που συνδιοργανώθηκε από το Πράσινο Ταμείο και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΑΜΘ) στις 13 Ιουνίου 2023, στο εμβληματικό κτίριο του Νομαρχείου Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Έργου LIFE-IP CEI-Greece – LIFE18 IPE/GR/000013 «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα». 

Η εσπερίδα πραγματοποιήθηκε με συνολικά 42 συμμετέχοντες και σκοπό την καλύτερη κατανόηση της έννοιας της κυκλικής οικονομίας.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο κ. Δημήτριος Πέτροβιτς, Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, ο κ. Εμμανουήλ Τσέπελης, Δήμαρχος Ξάνθης και Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., ο κ. Ηλίας Δαστερίδης, Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας Αλεξανδρούπολης και ο κ. Στάθης Σταθόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν η επισκόπηση και τα αποτελέσματα του LIFE-IP CEI-Greece από την κα Μαίρη Πλατή, Project Manager του έργου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠΕΝ), καθώς και ο σκοπός και η δομή των εργαστηρίων οικοδόμησης δυναμικού από τον κ. Δημήτρη Χωματίδη, Εμπειρογνώμονα Κυκλικής Οικονομίας και Πληροφοριακών Συστημάτων του έργου στο Πράσινο Ταμείο.

Τέλος, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες με αντικείμενο την εφαρμογή καλών πρακτικών κυκλικής οικονομίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ειδικότερα, ο κ. Γεώργιος Βογιατζής, Γενικός Διευθυντής της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., μίλησε για τη διαχείριση απορριμμάτων στην περιφέρεια, ο κ. Γεώργιος Χατζόγλου, Στέλεχος του Ομίλου Πλαστικά Θράκης, παρουσίασε την πλατφόρμα κυκλικής οικονομίας “IN THE LOOP”, η κα Αθηνά Κετσιτζή, Κλωστοϋφαντουργός Μηχανικός του Οίκου Μεταξιού ΤΣΙΑΚΙΡΗ, παρουσίασε το RE-SILK PROJECT για την ανακύκλωση μεταξιού και ο κ. Δημήτριος Κομίλης, Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης, μίλησε για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων. Την εσπερίδα συντόνισε η κα Κέλλη Κολιγιώργα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του έργου στο Πράσινο Ταμείο.

Από τις 14 έως και τις 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το Περιφερειακό Εργαστήριο Οικοδόμησης Δυναμικού από τον συντονιστή και τους εταίρους του έργου LIFE-IP CEI-Greece.

Δείτε παρακάτω τις παρουσιάσεις:

Πρόγραμμα Ομιλιών.

Γενική Επισκόπηση Έργου LIFE-IP CEI-Greece-ΥΠΕΝ-Αλεξανδρούπολη

Δομή-Σκοπός Περιφερειακού Εργαστηρίου Οικοδόμησης Δυναμικού-Αλεξανδρούπολη

Κυκλική Οικονομία και Διαχείριση Απορριμμάτων στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

Η Κυκλική Οικονομία στην Πράξη – H Πλατφόρμα IN THE LOOP

Ανακύκλωση Μεταξιού μέσω του Re-sillk Project

Ερευνητικές Τάσεις – Κυκλική Οικονομία στη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων

Διοργανωτές

Πράσινο Ταμείο
Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Χορηγοί Επικοινωνίας

Alexandroupoli
Gnwmh
Evros
Nrg
Youradio
Quatt
Autotypos
Greenagenda
Water Waste
Skywalker