Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης την Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 στο Δημαρχείο Βούλας, στο πλαίσιο διαβούλευσης που διεξάγει αυτή την περίοδο για τη δημιουργία του πρώτου Ολοκληρωμένου Πράσινου  Σημείου της χώρας. Η δημιουργία Ολοκληρωμένου Πράσινου Σημείου στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εντάσσεται στις δράσεις του ευρωπαϊκού έργου  LIFE-IP CEI-Greece, του οποίου ο δήμος είναι στρατηγικός εταίρος.

Δείτε εδώ ολόκληρη την εκδήλωση.

Απολογιστικό Δελτίο Τύπου.

Από αριστερά ο ΓΓ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, κος Μ. Γραφάκος, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κος Γ. Πατούλης και η Διαχειρίστρια του LIFE-IP CEI-Greece, κα Μ. Πλατή.

_________________________________________________________________

Ο εταίρος του έργου LIFE-IP CEI-Greece, Δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης διεξάγει δημόσια διαβούλευση για τη δημιουργία του πρώτου Ολοκληρωμένου Πράσινου σημείου της χώρας, στο πλαίσιο των εντατικών δράσεων του δήμου που είναι σε εξέλιξη, στην κατεύθυνση της διαλογής στην πηγή και της επαναχρησιμοποίησης ανακυκλούμενων υλικών. https://www.vvv.gov.gr/index.php/enimerosi-tou-politi/delt-typou-graf-dimarxou/item/12389-olokliromeno-prasino-simeio

Στα πλαίσια της διαβούλευσης έχει προγραμματιστεί ενημερωτική εκδήλωση την Παρασκευή
24 Ιουνίου στις 18:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου (Λεωφ. Κ. Καραμανλή
18, Βούλα).

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί αναλυτικά η λειτουργία του Πράσινου Σημείου από τους
επιστημονικούς συνεργάτες του Δήμου αλλά και εκπροσώπους κορυφαίων, διεθνών
περιβαλλοντικών οργανώσεων όπως είναι η Greenpeace, η WWF και η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης.

Παράλληλα, στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα παραστούν εκπρόσωποι του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και του Πράσινου Ταμείου, φορείς που συμμετέχουν στη συγχρηματοδότηση των απαιτούμενων εγκαταστάσεων.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο εορτασμού 30 χρόνων του χρηματοδοτικού προγράμματος LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης. #LIFEis30    https://www.lifeis30.eu/ 

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου της εκδήλωσης.
Δείτε εδώ την Πρόσκληση της εκδήλωσης.
Δείτε εδώ το Πρόγραμμα της εκδήλωσης.