Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ σε συνεργασία με την Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε μαζί με τον Δήμο Εορδαίας στο πάρκο Εκτάκτων Αναγκών στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

Η δράση της ΔΙΑΔΥΜΑ και της Ανακύκλωσης Συσκευών αφορούσε στην ανακύκλωση παλιών Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών, μια κατηγορία αποβλήτων που ανήκει στα Επικίνδυνα Οικιακά Απόβλητα (ΕΟΑ).

Τα ΕΟΑ αποτελούν την πιο πρόσφατη προσθήκη στο σύστημα «Διαλογής στην πηγή» της ΔΙΑΔΥΜΑ και το μοναδικό στην Ελλάδα σε περιφερειακό επίπεδο, δράση η οποία χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE και το Πράσινο Ταμείο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, 1.100 μαθητές από 13 σχολεία του Δήμου Εορδαίας, παρέδωσαν συνολικά πάνω από 1tn παλιών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, αποδεικνύοντας τη δύναμη της ενεργού συμμετοχής.

Το 18ο Νηπιαγωγείο Πτολεμαΐδας διακρίθηκε για την εξαιρετική του συνεισφορά, λαμβάνοντας μια δωροεπιταγή 300€ από την Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ, ενώ το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Πτολεμαΐδας τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο, με δωροεπιταγή 150€ από την ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ.

Περισσότερες πληροφορίες για το που μπορείτε να ανακυκλώσετε:
www.diadyma.gr
www.electrocycle.gr