Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2021 η εκδήλωση «Κυκλική Οικονομία στις Σποράδες – Η περίπτωση της Αλοννήσου». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Αλοννήσου σε συνεργασία με το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων (ΔΑΦΝΗ), με την υποστήριξη του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου LIFE-IP CEI-Greece «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα» που συντονίζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το έργο και συγκεκριμένα στο πλαίσιο της δράσης Ε1.8 «Τοπικές δράσεις ευαισθητοποίησης για τις δράσεις επίδειξης του έργου». Επίσης, η εν λόγω δράση εντάχθηκε στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων με φετινή θεματική «Κοινότητες Κυκλικής Οικονομίας».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ, κύριος Μανώλης Γράφακος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΑΝ κύριος Νίκος Χιωτάκης.
Το πρωί της ίδιας ημέρας ομάδα του Δικτύου Αειφόρων Νήσων (ΔΑΦΝΗ) και του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Αλοννήσου διοργάνωσε εκπαιδευτικό εργαστήρι με θέμα την Ανακύκλωση και την Κυκλική Οικονομία.

Στο εργαστήρι συμμετείχαν συνολικά 90 μαθητές από όλες τις τάξεις του σχολείου.

Δείτε εδώ αναλυτικό απολογιστικό δελτίο για την εκδήλωση.