Η 6η FRESKON, το Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών, το οποίο αποτελεί µια από τις σηµαντικότερες εκθέσεις φρούτων και λαχανικών στα Βαλκάνια και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, διοργανώνεται από τις 12 έως τις 14 Μαϊου 2022, στο ∆ιεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Συγκεντρώνει επιχειρήσεις κάθε µεγέθους από τον κλάδο των νωπών προϊόντων από την Ελλάδα και το εξωτερικό (ως εκθέτες και ως επισκέπτες), οι οποίες προβάλλουν, µεταξύ άλλων, και τις τελευταίες καινοτοµίες τους.

Η FRESKON έχει ως στόχο την ανάδειξη των πιο ποιοτικών φρούτων και λαχανικών, την ανάπτυξη του εµπορίου και των εξαγωγών και τη διεύρυνση συνεργασιών µέσα από µια ποιοτική εκθεσιακή διοργάνωση µε στοχευµένο πρόγραµµα Β2Β συναντήσεων, διεθνών συνεδρίων και οµιλιών, παράλληλων εκδηλώσεων και παρουσιάσεων καινοτόµων προϊόντων.

Ανάμεσα στους εκθέτες θα βρίσκεται η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΚΑΘ), εταίρος του έργου LIFE-IP CEI-Greece «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα» και τις 3 ημέρες της έκθεσης, στο περίπτερο 13, stand: 34.

Μεταξύ των πολλών παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης ξεχωρίζει το ∆ιεθνές Συνέδριο Μήλου, το οποίο διοργανώνεται φέτος υπό την αιγίδα του έργου LIFE-IP CEI-Greece, µε οµιλητές διεθνούς κύρους, εστιάζοντας σε όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην παραγωγή και στην εµπορία του δηµοφιλούς φρούτου.