Σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας του πρώτου Athens Circular Forum το οποίο έφερε την έννοια της Κυκλικότητας στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης κατά την περίοδο των δημοτικών, περιφερειακών και ευρωπαϊκών εκλογών του Μαΐου 2019, διοργανώνεται φέτος το Athens Circular Forum ΙΙ από 31 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2021. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας, μιας δράσης πανευρωπαϊκής πολιτικής που στοχεύει στη συμμετοχή ενδιαφερομένων από όλη την Ευρώπη ως προς τη συζήτηση και τον καθορισμό του μέλλοντος του Ευρωπαϊκού περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050.

Το Athens Circular Forum διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και από τους πιο ενεργούς παίκτες της πράσινης μετάβασης της Ελλάδας όπως είναι οι: Τράπεζα της Ελλάδος, Sporos Platform, Symbiosis, EIT Climate-KIC, Athina Research, Regional Growth Conference, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, UN SDSN, Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών, Πράσινο Ταμείο και LIFE-IP CEI-GREECE. Στο πλαίσιο του ACF,  θα πραγματοποιηθούν ομιλίες υψηλού επιπέδου με διακεκριμένους καλεσμένους και θα συζητηθούν παραδείγματα για το πώς θα μοιάζει η Κυκλική Μετάβαση για την καθημερινή ζωή.

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα θα προηγηθεί της δημοσίευσης του Σχεδίου Δράσης της ΕΕ για μηδενική ρύπανση του αέρα, του νερού και του εδάφους και οικοδόμηση ενός υγιέστερου πλανήτη για υγιέστερους ανθρώπους. Επομένως, το ACF θα αποτελέσει μια ευκαιρία να επιδείξει στο ευρύτερο ευρωπαϊκό κοινό τις προσπάθειες που καταβάλλονται σε εθνικό επίπεδο για την επίτευξη αυτών των ευρωπαϊκών στόχων.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης εκδήλωσης θα μιλήσουν υψηλόβαθμοι θεσμικοί εκπρόσωποι. Εκ μέρους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα συμμετάσχει ο Υπουργός, κύριος Κώστας Σκρέκας και ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κύριος Κωνσταντίνος Αραβώσης. Επιπλέον, ο Εμπειρογνώμονας Κυκλικής Οικονομίας και Πληροφοριακών Συστημάτων του LIFE-IP CEI-Greece/Πράσινο Ταμείο, κύριος Δημήτρης Χωματίδης, θα αναφερθεί στο έργο μας, καθώς και στον ρόλο του Πράσινου Ταμείου στην Κυκλική Οικονομία.

Δελτίο Τύπου

Ατζέντα

Εγγραφές

Περισσότερες πληροφορίες