Ο «Ιούλιος χωρίς πλαστικό» είναι μία διεθνής δράση που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα ως προς την μείωση κατανάλωσης πλαστικών ειδών κατά τη διάρκεια όλου του μήνα, ενθαρρύνοντας την υιοθέτηση μικρών αλλά ουσιαστικών αλλαγών στην καθημερινότητα όλων των πολιτών.

Την περσινή χρονιά εκτιμάται ότι περίπου 326 εκ. άνθρωποι συμμετείχαν στο κίνημα «Ιούλιος χωρίς πλαστικό» παγκοσμίως, αποτρέποντας με τον τρόπο τους τις αρνητικές επιπτώσεις της χρήσης πλαστικών ειδών για τον πλανήτη.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης,  εταίρος του LIFE-IP CEI-Greece μας δίνει μία σειρά από συμβουλές που μπορούμε να ακολουθήσουμε για έναν Ιούλιο χωρίς Πλαστικά.

Ιούλιος χωρίς πλαστικά

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 3 Ιουλίου 2021, τέθηκε σε ισχύ στην Ελλάδα και σε όλες τις χώρες της ΕΕ η απαγόρευση της διάθεσης 10 ειδών πλαστικών προϊόντων μίας χρήσης (ΠΜΧ) (άρθρο 5 – Ν.4736/2020).

Μάθετε περισσότερα για τα πλαστικά προϊόντα μίας χρήσης και τα νέα μέτρα στο site του ΥΠΕΝ εδώ: https://ypen.gov.gr/plastika-proionta-mias-chrisis/

Ας γίνουμε όλοι μέρος της λύσης!

Μάθετε περισσότερα για τη διεθνή πρωτοβουλία “Ιούλιος χωρίς πλαστικά”  εδώ: (https://www.plasticfreejuly.org)