Το έργο LIFE-IP CEI-Greece διοργάνωσε με επιτυχία στο πλαίσιο της δράσης C7.2 “Ανάπτυξη φόρουμ διαλόγου ενδιαφερόμενων μερών για την πρόληψη παραγωγής αποβλήτων τροφίμων” το 1ο Φόρουμ για την πρόληψη παραγωγής αποβλήτων τροφίμων – Μέτρηση, πρόληψη και διαχείριση των αποβλήτων τροφίμων στον τομέα της εστίασης, στο πλαίσιο του συνεδρίου Retaste 2022 – Rethink Food Waste (www.retaste.gr) στις 20/10/2022 στο Ελληνικό Μεσογειακό Παν/μιο στο Ηράκλειο Κρήτης, το οποίο είχε υβριδικό χαρακτήρα και απευθύνονταν σε φορείς του κλάδου εστίασης και φιλοξενίας.
Βρείτε τις παρουσιάσεις του 1ου Φόρουμ Πρόληψης Παραγωγής Αποβλήτων Τροφίμων στους ακόλουθους συνδέσμους.
- Αναστασία Αρφανάκου, Προϊσταμένη Δ/νσης Διαχείρισης Αποβλήτων, ΥΠΕΝ
Οι απαιτήσεις και οι ευκαιρίες του νέου νομικού πλαισίου για την καταγραφή και την πρόληψη των αποβλήτων τροφίμων στην εστίαση. - Σοφία Μάνη, Προϊσταμένη Τμήματος Διαχείρισης Αποβλήτων, ΥΠΕΝ
Οι δράσεις του έργου LIFE-IP CEI-Greece “Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα” για την πρόληψη των αποβλήτων τροφίμων. - Κάτια Λαζαρίδη, Καθηγήτρια, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Μέτρηση και Πρόληψη Αποβλήτων Τροφίμων στην Εστίαση: Προκλήσεις και Προοπτικές. - Αχιλλέας Πληθάρας, Υπεύθυνος Προγραμμάτων Πρόληψης Αποβλήτων, WWF Ελλάς
Συνεργασία WWF Ελλάς και ξενοδοχειακού κλάδου για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων: ευρήματα και συμπεράσματα από το πρόγραμμα WWF Hotel Kitchen. - Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, Ιδρυτικό Στέλεχος, ΜΚΟ ‘Μπορούμε’
Μπορούμε, Καμία μερίδα φαγητού χαμένη.